Menüü
Esmaspäev, 4. detsember 2023

Infopäev Tartus tõi kokku Nordplus programmi huvilised

Möödunud nädalal Tartus, Haridus- Teadusministeeriumis aset leidnud infopäeval toimusid ettekanded nii Põhjamaadest kui programmist, samuti sai osaleda töötubades. Programm toetab õpirännet, projekte ja võrgustikke ning on suunatud hariduse ja elukestva õppega seotud asutustele ja organisatsioonidele.

Videotervituse saatis Põhjamaade Ministrite Nõukogu Eesti esinduse direktor Maria Gratschew, kes rääkis põhjamaisest identiteedist ning sellest, mis meid ühendab. Gratschewi sõnul on Nordplusil oluline roll kanda tugeva ja jätkusuutliku ühiskonna ehitamisel.

Ka järgmine esineja, ajaloodoktor ning diplomaat Margus Laidre ettekanne “Kas Eesti on kuues Põhjamaa?” käsitles seda, mis Eestit ja eestlasi ajalooliselt ning kultuuriliselt Põhjamaadega ühendab, ent peatus sellelgi, mis on erinev ning miks siiani seda küsimust mõnevõrra ebalevalt esitatakse. Laidre vürtsitas oma ettekannet humoorikate eluliste tähelepanekutega suhtlemiskultuurist Põhjamaades, mis ometigi on ühise ajaloo ning jagatud identiteedi lakmuseks.

Programmi eesmärk on soodustada ja tugevdada koostööd Põhja- ja Baltimaade vahel üld-, kõrg- ja täiskasvanuhariduses, toetades õpirännet, projekte ja võrgustikke. Agentuuri haridusprogrammide keskuse nõunik Katrin Rein tutvustas neid võimalusi spetsiifilisemalt ning pärast lõunat leidsid aset töötoad ning küsimuste-vastuste voor.

Nordplus programm koosneb mitmest alaprogrammist:

  • Nordplus juuniorprogramm (Nordplus Junior)
  • Nordplus kõrgharidusprogramm (Nordplus Higher Education)
  • Nordplus täiskasvanuhariduse programm (Nordplus Adult)
  • Nordplus horisontaalprogramm (Nordplus Horizontal)
  • Nordplus keeleprogramm (Nordplus Nordic Languages)

2024. aasta Nordplus taotlusvooru kohta saab rohkem lugeda siit. Keda huvitab Nordplus projekti kirjutamine, saab tingimuste kohta põhjalikumalt uurida siit. Et hoida ennast kursis tulevaste ürituste ja taotlusvoorudega, on võimalik liituda Erasmus+ ja Euroopa Solidaarsuskorpuse uudiskirjaga siin.

Viimati uuendatud: 04.12.2023