Menüü
Esmaspäev, 6. november 2023

Algas Nordplusi uus taotlusvoor

Nordplusi programm, mille korraldajaks on Põhjamaade Ministrite Nõukogu, kutsub Põhjamaade ja Balti riikide haridus- ja koolitusasutusi ning organisatsioone, kes tegelevad hariduse ja koolitusega või on sellega seotud, taotlema rahastamist 2024. aasta taotlusvoorus. Tegemist on 2023-2027 programmiperioodi teise vooruga. Taotluste esitamise tähtaeg on neljapäev, 1. veebruar. Saadaolevate vahendite kogusumma selles voorus on ligikaudu 9,7 miljonit eurot.

Nordplusi rahastust saab taotleda isik või organisatsioon, kes tegutseb hariduse ja koolituse valdkonnas rahvusvaheliseks üliõpilaste, õpilaste, õppijate või õpetajate õpiränneteks ning ühisprojektide ja võrgustikutegevuste jaoks haridusasutuste ja organisatsioonide vahel Taanis, Eestis, Fääri saartel, Soomes, Gröönimaal, Islandil, Lätis, Leedus, Norras, Rootsis ja Ahvenamaal.

Põhjamaade Ministrite Nõukogu on kokku leppinud visioonis aastaks 2030 ning selle kohaselt peab piirkond arenema kõige jätkusuutlikumas ja integreeritumaks maailmas. Nordplus toetab seda visiooni, seades fookusesse konkurentsivõime, rohelisuse ja sotsiaalse jätkusuutlikkuse.

Aastal 2024 ootab Nordplus taotlusi programmi teemal “Hariduskoostöö tugevdamine sotsiaalselt jätkusuutliku tuleviku nimel”. Nordplusi fookus on haridusel ja koolitustel.

Nordplus soovib esile tõsta projekte, mis keskenduvad sotsiaalsele jätkusuutlikkusele, näiteks projektitulemuste jagamise kaudu artiklite, seminaride ja konverentside vormis. Kuid võrdselt teretulnud on ka algatused muudel teemadel ja neid hinnatakse võrdselt Nordplusi fookuses olevate algatustega.

NORDPLUSI PROGRAMMID 2023-2027

Nordplus koosneb viiest alamprogrammist, mis hõlmavad kogu haridussektorit. Iga alamprogramm kajastab Põhjamaade Ministrite Nõukogu eesmärke suurendada kvaliteeti ja koostööd Põhjamaade/Balti piirkonna hariduses. Lisateabe saamiseks nende eesmärkide kohta lugege Nordplusi käsiraamatust.

Kolm alamprogrammi – Nordplus Junior, Nordplus Adult ja Nordplus Higher Education – keskenduvad sektoriaalsele lähenemisele, samas kui Nordplus Horizontal ja Nordplus Nordic Languages keskenduvad vastavalt haridusvaldkondadevahelistele tegevustele ja koostööle Põhjamaade keelte valdkonnas kõigis sektorites.

Kõikide Nordplusi programmide raames saab taotleda rahastust projektidele või võrgustikele, samas Nordplus Junior, Nordplus Adult ja Nordplus Higher Education pakuvad rahastust õpirännete tarvis.

VIIS NORDPLUSI PROGRAMMI ON:

  • Nordplus Junior – rahastab võrgustikke, projekte ja õpirändeid põhi- ja keskhariduse ning eelkoolihariduse valdkonnas
  • Nordplus Higher Education – rahastab võrgustikke, projekte ja õpirännet kõrghariduse valdkonnas.
  • Nordplus Adult – rahastab võrgustikke, projekte ja õpirännet asutuste ja organisatsioonide jaoks, kes tegelevad täiskasvanute hariduse ja õppimisega
  • Nordplus Horizontal – rahastab sektoriteüleseid projekte ja võrgustikke
  • Nordplus Nordic Languages – rahastab võrgustikke ja projekte, mille eesmärk on tugevdada Põhjamaade keelte mõistmist

Siit leiab samm-sammulise juhendi taotluse esitamiseks.

Nordplusi käsiraamat on taotleja juhend ja sellest leiab iga programmi jaoks spetsiifilist teavet rahastamisvõimaluste ja nõuete kohta.

Espresso – Nordplusi taotlusrakenduse kaudu saab luua ja esitada taotluse.

Partnerotsingu andmebaas – taotluse eeltingimus on, et see oleks ühine algatus, milles osalevad institutsioonid või organisatsioonid kahest või kolmest Nordplusi programmiriigist, sõltuvalt projekti tüübist. Andmebaas hõlbustab partnerinstitutsiooni leidmist.

Küsimuste korral tasub võtta ühendust siinse Nordplusi bürooga telefonil+372 699 9399 või kirjutada nordplus@harno.ee.

Taotlusperioodi jooksul korraldab Nordplus ka kohalikke infokoosolekuid/veebiseminare, et juhendada ja aidata taotlejaid. Rohkem infot leiab siit.

Nordplusi Facebooki kontol saab silma peal hoida siin.

LIGIPÄÄS KOOLIDELE JA EELKOOLIDELE LÕUNA-SLESVIGIS

Taani Koolide Ühenduse (Dansk Skoleforening for Sydslesvig) koolid ja eelkoolid saavad osaleda projektides partneritena ning seda rahastab Taani. Lisateavet leiab Nordplusi käsiraamatust.

Selle Nordplusi kutse rakendamine sõltub vahendite olemasolust eelarves. Lõplik eelarve võetakse vastu Põhjamaade Koostööministrite poolt aasta eelarveaastale eelneval aastal, tingimusel, et see saab heakskiidu riiklikest parlamentidest.

Viimati uuendatud: 13.11.2023